Clinton Wairuna Organic Farm
Door: Janet
Blijf op de hoogte en volg Janet
27 Maart 2017 | Nieuw Zeeland, New Zealand
Op de farm waren we met 13 wooffers. Reuze gezellig, klikte goed. Met lunch spraken we af wat we gingen koken en wie. Meestal ik want ik kookte zo lekker. Speciaal de toetjes en appeltaart. Het is geen keuken zoals thuis.....veel improviseren maar het lukte.
Deze organic farm is commercial. Zaterdags is er markt en ik was de gelukkige om deze mee te maken. Op een gegeven moment stond ik alleen zoveel vertrouwen had Shaun in mij.
Over Shaun gesproken. ...wat een mannentje. Het eerste wat hij zegt als je nieuw bent " don't fuck up your work or....." oké ff slikken. In elke zin komt het f...woord voorbij. Je moet hem op een bepaalde manier benaderen. Tussen ons klikte het wel en kreeg een groot compliment voor al mijn harde werken in tien dagen zoals: weeding kas, zaadjes planten 1 voor 1 10 trays , spint verwijderen in de kolen, wortels steken, rucola plukken, onkruid wieden radijs, groenten afwegen en inpakken voor de markt, housekeeping. Was interessant.
De laatste avond hadden we een hangi party (eerder over geschreven gerecht onder de grond ) met alcohol, muziek, groot vuur, vuurwerk. Geweldig afscheid van de groep. We sliepen in tenten en was bezorgd over de kou maar dat viel reuze mee.
Er stond me een nieuwe uitdaging te wachten. Liften (300km) naar Queenstown. Stond midden in nowhere, regen, zondag weinig verkeer. Werd afgezet richting Gore. Nog geen 20 min. Later werd ik opgepikt door Mary "can't let you stand in the rain". Ging haar kinderen ophalen en vertelde dat ze ging verhuizen naar Perth. HOE TOEVALLIG! Kon haar veel vertellen over mijn geboorte plaats. In Gore had ik inmiddels geïnformeerd of er de volgende dag een bus ging want er was er weinig verkeer. 15 min stopte Sarah. .had een ijshockey toernooi gehad in Dunedin. "Waar moet je heen" queenstown. Nou dat komt goed uit gaan we eerst mij spullen afzetten in Kingston, kopje thee en dan moet ik me hond ophalen in Queenstown. How lucky am I. 's Morgens vertrokken om 11u en 3u al in je hostel. Kon het gewoon niet geloven.
Dinsdag weer op de Stray bus richting Mt Cook, Lake Tekapo, Christchurch.
Wordt vervolgd.......
27 Maart 2017 - 22:03
Rick:
Wat een geweldig avontuur tante!!!! -
27 Maart 2017 - 22:28
Renske:
Ik vind je super stoer dat je dit allemaal doet !! Respect voor je.
X Renske -
28 Maart 2017 - 07:09
Johanna (Annie )Titterington:
Hier zijn we weer
Wat een flinke reis die je mee maakt . nou geniet er maar van.
vele groetjes Tante Annie en Ome Johnny xx -
29 Maart 2017 - 09:39
Your Brother:
Hoi janet. Wat maak je veel mee. Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. -
29 Maart 2017 - 17:30
Margriet:
Janet wat een ervaringen en wat een prachtige foto's. Volgens mij een geweldig land. Liwgs -
04 April 2017 - 15:43
Hennie:
Soms moet je geluk hebben Sis, lijkt je vader wel.. altijd lifters meenemen.....
wat een avontuur., je moet een boek gaan schrijven voor je nageslacht, super coole oma :-)